Mord som personalvård?!


Ingenting är sig likt på arbetsplatse
n.
Plötsligt har alla kollegor fått nya namn. Såväl intriger som kärlek dallrar i luften och kommentarerna haglar. Folk kallar varandra ”älskling”,”kära syster”, ”pappa” och ”frugan”. Det vanliga vardagssnacket om väder och vind på fikarasterna handlar istället om införskaffande av peruker, fjäderboas och portföljer … Det är då du förstår att inbjudningarna till årets personalfest har landat hos kollegorna. Så kommer dagen då det äntligen är dags! Du kliver in i en festsal fullav italienska maffiosos eller Grevar och Grevinnor … Feststämningen är påtaglig. I ett hörn står en av dina kollegor i lång klänning och fjäderboa tillsammans med en annan kollega, klädd i hög hatt och frack. De är inbegripna i ett djupt samtal och verkar uppskatta varandras närvaro. En märklig syn eftersom dessa två har en förmåga att undvika varandra i sina arbetsroller. I ett annat hörn får du plötsligt syn på två andra arbetskollegor som uppenberligen inte är helt överens. Även det är märkligt – de har alltid haft ett tätt samarbete. Alla är i intrig med alla, alla flirtar med alla … Själv hämtar du andan för att konfrontera din chef att du minsann vet att hen har ett förhållande med din fru eller man.


Välj vilken mordgåta som passar just ert sällskap.
- Mord på slottet (15-60p - slott eller herrgårdstema)
- Maffiamordet (15-40p - italienskt tema)
- Mordnatt råder (15-60p - jultema)
- Raggarmord (10-20p - raggartema)
- Zombieapokalyps (10-150p - zombietema)


Hur fungerar detta rent praktiskt då?

- Bestäm datum och plats där ni vill genomföra er mordgåta.

- Välj vilket tema ni önskar på er mordgåta beroende på deltagarantal och vilken variant ni gillar bäst (välj tema här ovanför).

- Skicka deltagarlista med samtliga deltagares mailadresser till oss.

- Vi fördelar roller samt skickar ut inbjudan till samtliga deltagare ca 7-10 dagar innan spelkvällen. I inbjudan finns information om tid och plats för festen, en karaktärsbeskrivning för respektive roll samt en rollista så deltagarna kan se vem som fått vilken roll.

- Personal från SMAC finns på plats och agerar spelledare under er mordgåta (vi sköter allt från inbjudan till gåtans lösning och deltar under hela spelet för att allt ska flyta på).

- På själva festdagen kommer vi till er och iordningställer de sista detaljerna för er mordgåta, förbereder manuskort och eventuell musik om så önskas.

- Nu är allt klart och det är dags för gästerna att anlända till festen/middagen. Varje gäst har "läst på" sin rollkaraktär och vet vad hen har för förhållande till de övriga gästerna på deltagarlistan.

- När gästerna anländer får de ett manuskort som berättar vad de ska säga och göra (förhoppningsvis får de även en välkomstdrink). Det finns utrymme för mycket improvisation. Kommentarer, blickar, flirt, otrohet och lögner kommer att hagla i festlokalen.

- Beroende på vilken mordgåta ni valt är det dags att sätta sig till bords ca 30-75 minuter efter gästernas ankomst.

- Dramatiska saker inträffar (av förståeliga skäl avslöjar vi inte mer här).

- Det är nu dags för gästerna att få ett nytt manuskort med nya instruktioner vad de ska säga och göra. Intrigerna fortsätter och snart hatar eller älskar alla varandra.

- En poliskommissarie har nu gjort entré och förhör deltagarna. Kommissarien tar fram ledtrådar och bevismateriel, det är nu dags att gissa vem mördaren är.

- Spelledaren samlar in och sammanställer "Vem gjorde det" formulären som även innehåller röster på "Bäst klädda" och "Bästa skådespelare".

- Spelledaren delar ut diplom för "Bästa slutledningsförmåga", "Bäst klädda" och "Bästa skådespelare". Om så önskas kan vi även dela ut priser (egna eller via oss).

- Mordgåtan är slut och nu kan festen gå vidare med dans och annat eller så avslutas kvällen här.


still-life-846180_1920crime-scene-30112_1280